Det er en god idé at genanvende computere, telefoner, kameraer og andet udstyr, som virksomheden er færdig med at bruge. Mange små virksomheder med mindre budgetter og mindre behov kan have stor fordel af at genbruge tre år gamle computere, et par år gamle telefoner eller andet udstyr, der stadig virker.

 

90% af alle telefoner sendes på mobilbjerget
Ifølge den svenske naturfredningsforening er det kun 10% af alle solgte mobiltelefoner, der genbruges, mens de resterende 90% smides væk eller bare ligger i en skuffe. Ingen andre steder i verden er brugerne så vilde efter nye modeller som i Sverige, hvilket også betyder, at vi skaber et kæmpestort skjult mobilbjerg.

Små virksomheder skal blive bedre
Store virksomheder har ofte velfungerende procedurer for genanvendelse og returnering af brugt udstyr. Til gengæld mangler dette ofte i små virksomheder, så meget af udstyret ender i private hænder hos ejeren, familie eller venner, når det er afskrevet. Nogle vælger at sælge brugt udstyr på netmarkedspladser, men det kan både være bøvlet og nogle gange have konsekvenser.

Tre tips til at fremme bæredygtighed

  • Køb kvalitetsprodukter, der er fremstillet bæredygtigt af kendte producenter, holder i lang tid og også er attraktive som brugte modeller. En hjemmebygget computer er ikke noget værd efter tre år, mens mange gerne vil have fat i en brugt MacBook eller iMac.
  • Pas godt på dit udstyr, og gør brug af garantier og forsikringer for at sikre, at udstyret virker godt i lang tid. Afse nogle minutter til at rengøre bærbare computere, mobiltelefoner, tastaturer eller andre dele, der bliver snavsede. Brug cover på mobiltelefonen.
  • Tilpas din leasingaftale efter, hvor længe du planlægger at bruge udstyret. Computere udskiftes ofte hvert tredje år og telefoner hvert andet år. Hos PerMåned er aftalerne fleksible, så hvis du er nødt til at bruge udstyret nogle måneder længere, er det ikke noget problem.

PerMåned fremmer genbrug
Udstyr, som returneres til os, bliver kvalitetstestet, tømt for data og renset i overensstemmelse med praksis i branchen. Vi bruger forsikringer med henblik på at reparere udstyr og sætte det i tilfredsstillende stand. Udstyr, der kan genbruges, tilbyder vi til nystartede og små virksomheder på gunstige vilkår, så de får mulighed for at vokse.